Solen forsvinner. Hva bør vi gjøre med de kortene dagene?

Det er ikke noen hemmelighet at høstmørket og etterhvert vinteren tærer godt på oss. Vinterdepresjon er en kjent tilstand, men vi er langt ifra flink nok til å være forberedt på at det kommer og være bevisst når det skjer. Derfor bør man gjøre noen tiltak slik at det ikke rammer en selv og de rundt mer enn det må. Her vil du få noen gode råd for hva du kan ta deg til i denne perioden for å unngå at det blir et vedvarende problem.

Bingo er ikke bare for gamlinger

Vi er gjerne vant til at bingo spilles av eldre mennesker i en innrøyka sjappe på hjørnet i sentrum. Men bingo kan være så mye mer. For om man spiller bingo på nett så får man mange varianter og noen med gigantiske premiepotter. Du kan spille for eksempel gjennom https://mariabingo.com/bingo-maria/ og få en god velkomstbonus. Så du får mye igjen for pengene. Det er utrolig lett å komme i gang så du trenger ikke kunne mye fra før av.

Hold deg fysiskt aktiv

Selv om energinivået går ned så blir det definitivt ikke noe bedre dersom man ikke holder seg i aktivitet gjennom vinteren. Det skal ikke så mye mer til enn en liten gåtur hver dag for at man kan holde kroppen frisk. Du vil også motvirke sykdommene som gjerne følger med sesongen og for de som bryr seg om vekta så trenger de ikke måtte bekymre seg like mye for nyttårsforsetter. Yoga er et godt alternativ som alle burde drive med. Og da trenger du ikke gå ut døra engang. Du kan finne noen enkle øvelser på Youtube som du komfortabelt kan gjøre foran peisen.

Få deg noen hobbyer

Om du får deg noen aktiviteter som stimulerer hjernen og gjerne er litt produktive så vil man mye bedre håndtere mørke perioder. De fleste har dessverre ikke nok slike aktiviteter, men det finnes noe for alle. Skal man finne noe som egner for en selv så må man faktisk bare prøve seg fram. Og det trenger ikke være så vanskelig. Du må bare komme deg ut av komfortsonen. Her har du noen gode tips:

  • Hekle/sy/strikke
  • Sylting og fermentering
  • Tegning eller maling
  • Skriv ned tanker og ideer
  • Les bøker
  • Baking

Fantasien setter grenser og noen av disse kan du bruke til å lage fine julegaver med personlighet. For det er lite som verdsettes mer enn noe som er hjemmelaget og personlig. Og disse aktivitetene diskriminerer ikke.

Lær deg ny kunnskap

Om man ikke er mye ute og har mye tid inne så er det en god til å tilnærme seg ny kunnskap. Om man ikke vil lese finnes det utrolig mange gode dokumentarer på Netflix og Youtube. Om du trenger en forandring ellers i livet så kan du starte på en ny utdanning. Dersom du ikke vil ta en full skolegang så kan man lære seg det meste på nett. Hvor man også får kurs som er gratis. Som igjen kan åpne mange nye dører for deg.