mobilabonnement

Slik velger du mobilabonnement

For mange nordmenn kan det raskt bli vanskelig å vite hvilket mobilabonnement man burde kjøpe, spesielt når det er et stort antall å velge mellom. Med kjente navn som Telenor, OneCall, Chess, Telia og Djuice er det ikke noen enkel jobb å velge, og derfor skal vi gå gjennom det mest grunnleggende om hva man burde vite før du skal velge et mobilabonnement.

Mobildata

Mobildata er en måte å få trådløst Internett på. Enten om du sitter i en bil eller er ute i skogen er den vanligst å bruke mobildata for å få adgang til Internett når man ikke har mulighet til å bruke WiFi. Det er ingen store forskjeller mellom mobilnett og WiFi, bortsett fra prisen.

Pris

Prisen for mobilabonnementet er avhengig av leverandøren du bruker og abonnementet du velger. Da er det meget viktig å velge ett abonnement som er billig, men som ikke ofrer for mye hastighet eller data per måned.

Hastighet

Hastigheten til data man har tilgang til er noe man burde legge godt merke til, for hva er vitsen med å ha mye billig mobildata hvis du nesten ikke klarer å bruke i det hele tatt? Informasjon om pris og data er lettest tilgjengelig, men du kan alltid søke på nett for å finne tester om hastigheten til de ulike abonnementene.

Sikkerhet

Sikkerhet er ikke noe alle inkluderer når de bestemmer seg for hvilken leverandør de skal kjøpe fra, selv om det er utrolig viktig i vår generasjon. Med skrekkhistorier om hacking og lekking av privat informasjon burde sikkerheten være av største prioritet.

Kundeservice

Noen ganger er det ikke slik at det som skiller gode mobilabonnementer fra dårlige er antall mobildata du får eller hvor rask den er. Nei, av og til er forskjellen mellom det beste og dårligste kundeservicen man får tilgang til. Leverandører som fokuserer på å hjelpe kunden med problemer er oftest de som bryr seg mest om kunden og de som oftest ønsker å levere et bra produkt.

Konklusjon

Så nå sitter du til slutt med et spørsmål: «Hva slags mobilabonnement skal jeg kjøpe?» Skal du kjøpe abonnementet med mest mobildata eller den med billigst pris? Abonnementet som er aller raskest eller den med høyest sikkerhet? Det er ingen fasit svar, men av og til er det mest lurt å betale litt mer for raskere mobildata som inneholder god sikkerhet. Husk også alltid å sjekke ut anmeldelser og erfaringer fra andre, og om leverandøren din er på alle måter legitim.