Vinduer

Husets øyne

Boligfelt

Har du noen gang satt deg i bilen og bare kjørt rundt på et boligfelt for å se på ulike hus, ulike fasader, ytterdører, vinduer, oppkjørsler, hager også videre? Det er ganske fascinerende hvor ulike vi egentlig er. Et hus har lagt vekt på stor hage med masse blomster og trær, et annet hus har utnyttet oppkjørselen bedre med dobbel garasje og lekeplass, mens andre egentlig ikke bryr seg så mye om hvordan det ser ut rundt seg. Kjører du på kveldstid, da det er mørkt, legger du fort merke til belysning og hva det gjør med et hus. Noen har hele oppkjørselen full av lyktestolper og solcellelykter, andre har spotlights på alle vegger og ved inngangspartiet, mens andre er litt mer beskjedne og har et par lyspendler hengende i stuevinduene. Uansett, du finner nok noe å smile av, noe å le av, noe å riste på hodet av og sannsynligvis litt inspirasjon.

Husets øyne

Det som også er interessant å se er hva slags vinduer folk velger i boligene sine. Noen er bare store og tomme, andre er overfylte med blomster og lys, noen med og uten gardiner o.l. En ting er hva du velger å bruke vinduene dine til fra innsiden, en annen ting er jo hvordan man ser det utenfra. Et hus kan jo se ganske skummelt ut hvis alt du ser bare er sorte hull inn til huset. Vinduene ruver tomme mot deg og gir overhodet ikke inntrykk av at det er noe koselig på innsiden. Andre vinduer kan være små og kalde, ja nesten ensomme og du får lyst til å sette en lampe og litt pynt i det. Andre har sprossevinduer med blomster og lys i, og siden vinduet står på gløtt kan du lukte den nystekte eplekaken. Noen vinduer har fargerike gardiner som står i stil til møblementet på innsiden, og noen har masse nips og pynteting som nesten dekker hele utsikten og innsikten, men gir et morsomt preg på selve huset.

Husets øyne kan med andre ord være like forskjellige som oss mennesker avhengig av hva vi liker og hva vi tenker er formålet med vinduene våre. Ønsker vi å se mest mulig ut, men at folk skal se minst mulig inn må vi jo finne på gode løsninger for dette. Da kan ulike typer vinduer være løsningen, eller belysning, pynt og blomster. Uansett så er vinduene boligens øyne, og kan gi et inntrykk av hvordan det er hos deg.