soverommet

Slik innreder du soverommet

Det sies at folk tilbringer en tredjedel av livet sitt med å sove, og det er derfor viktig at du gjør denne delen av livet komfortabelt og godt. Dette gjør man nettopp ved å opprette et vakkert soverom, hvor man tenker over detaljene og fokuserer på komforten.

Til tross for dette, er det mange mennesker som ikke har noe imot hvordan de dekorerer soverommet sitt og hvilke konsekvenser denne mangelen på innredning kan ha. Hvis du er en av de som ikke har tenkt på ditt interiørdesign på soverommet, eller hvis du bare er nysgjerrig på hvordan du optimaliserer soverommet ditt, bør du lese dette.

En komfortabel seng

Sengen er det viktigste møbelet i soverommet, og selvfølgelig er det den første tingen du bør fokusere på. Det finnes mange alternativer for senger, men dessverre er det ingen direkte retningslinje for hvordan du finner de alternativene som passer best for deg. Det beste rådet som kan gis er at du prøver deg fram.

Noen sover best i en myk seng, andre i en hard, og selvfølgelig er det også de som trenger en seng som ligger midt imellom. I tillegg til fastheten varierer det også om folk sover best i f.eks. en regulerbar seng eller en kontinentalseng. Hvis du er en av dem som vet at en kontinentalseng er best for deg, kan du lese en kontinentalseng test og finne ut av hvilke som er kåret til best i test.

I tillegg til å vurdere sengen, bør du også legge et lite fokus på sengetøyet. Det er nemlig ikke likegyldig hvordan type sengetøy du har. Som senger, er det mange alternativer når det gjelder sengetøy. Man kan velge mellom mange forskjellige materialer, og du bør finne ut av hvilket materiale du sover best med.

Det er mange ting å vurdere i forbindelse med sengen du sover i. En tommelfingerregel bør være at du burde aldri gå på kompromiss med kvalitet og komfort.

Unngå rot

Mange har en tendens til å rote på soverommet. Årsaken til dette er at soverommet er et privat rom hvor gjestene egentlig ikke kommer inn. Derfor er det også naturligvis enkelt å gjemme rotet her. Dette bør man absolutt ikke gjøre, fordi rot kan faktisk fullstendig ødelegge din natts søvn. Husk at rot kan være en stressfaktor, som er den siste tingen du trenger når du skal ha en god natts søvn.

Det er mange måter du kan unngå rot i soverommet på. En av måtene er å anskaffe seg et skap som kan lagre noen av tingene som er i veien. I tillegg vil et slikt skap også ta vare på klærne dine. I tillegg til lagringsplass, bør du også ha en skittentøyskurv der du kan kaste brukte klær, slik at det ikke bare blir liggende på gulvet som det ofte gjør.

Farger og detaljer gjør alt

En fin innredning er svært viktig i soverommet fordi du får best mulig søvn ved å føle deg komfortabel i rommet du sover i, og måten å føle deg komfortabel på, er ofte definert av omgivelsene.

Det første som må vurderes er hvilke farger som skal være på veggene og hvilke farger resten av rommet skal kjøres inn i. Mange mennesker har lyse farger i soverommet, men det trenger ikke alltid å være den optimale løsningen. I mange tilfeller er det virkelig en god ide å velge å male veggene i mørke farger, fordi slike farger gir ro til hodet og hjelper deg med å sovne.

Du trenger jo ikke å ta helt av og male veggene svarte, men du kan i stedet velge naturlige farger som bare er litt mørkere enn vanlig, som for eksempel en mørk blå farge.

I tillegg til fargene bør du også tenke på de små detaljene. Det kan for eksempel være i form av planter, bilder, gardiner eller pyntegjenstander. Ikke overfyll soverommet ditt. I stedet, hold det enkelt, men pent.