Herlige og sunne blomkålretter du må prøve!

 

Blomkål er en skikkelig, god, sunn, næringsrik og kalorifattig grønnsak vi alle burde spise mer av. Ikke minst blir den høstet fra Norge om høsten og er billig. Hvis ikke du får lyst til å kjøpe blomkål nå, og bruke denne til middag nå, skal jeg love deg at noen av disse oppskriftene under her vil hjelpe deg. Her får du nemlig masse inspirasjon til gode og varierte oppskrifter med akkurat blomkålen!

 

Blomkålsuppe er en herlig og sunn suppe som er fantastisk god og mettende til middag. Blomkålsuppe er en herlig og varmende rett til en kald kveld med noe godt brød til. Blomkålsuppen smaker, om mulig, enda bedre med litt sprøtt bacon i.

 

Blomkålpizza gir en herlig følelse av en saftig pizza med en sunn bunn laget av blomkål. Pizzabunn laget med blomkål er dessuten faktisk raskere å lage enn alminnelig pizzabunn. Blomkålpizza blir derfor et enda lettere valg å ta. Du får dessuten i deg (og barna) grønnsaker, uten å smake det, og uten å gå på bekostning av en skikkelig god pizza. Blomkålpizza er derfor en av mine absolutt favoirttretter.

 

Blomkålmos er rett og slett most blomkål som smaker akkurat som potetmos. Blomkålmos er derfor en fantastisk god erstatning for potetmos. Du får i deg grønnsak, vitaminer, mineraler og smaken av potetmos samtidig som du slipper alle karbohydratene fra poteten.

Blomkålsalat er en herlig kald tilbehør eller lunsjrett som er utmerket nå om våren og sommeren. Den er mettende og god i motsetning til mange andre salater, ettersom blomkålen metter godt. Salaten får en herlig smak med tilførselen av bacon, epler og vårløk.