Slik tar du best vare på bilen din

Noen tenker kanskje at det er vanskelig å ta vare på bilen, men det er det altså ikke. Vi har nemlig funnet frem noen gode tips som kan gjøre det enkelt for deg å fikse det som trengs på bilen, uten at du trenger å være proff. Forhåpentligvis gjør dette at du enklere kan ta fatt på oppgavene om å vedlikeholde bilen.

Selv om det er noen ting du bør overlate til en mekaniker så er det mye du kan få til på egenhånd. La oss ta en titt på noen gode tips som kan gjøre det lettere for deg å holde bilen i god stand.

  1. Brukte bildeler

Om det er noe lite som skal byttes på bilen så kan det anbefales at du heller kjøper brukte bildeler på nett dersom du ikke vil ta deg råd til å dra til en mekaniker. Kjøp for eksempel brukte girkasser eller det du måtte trenge, slik at du faktisk fikser det som er ødelagt fremfor å kjøre rundt med dårlige deler.

  • Oljeskift

Olje er noe av det viktigste for at bilen din skal ha det bra og det er utrolig viktig at du ikke slurver med oljeskiftingen. Aller helst bør du følge serviceintervallene, men det skader ikke å bytte olje en gang i året.

  • Vask bilen

Du var kanskje ikke klar over det, men det å vaske bilen gjør at lakken på bilen din holder bedre. Lakken på bilen din er som et slags skjold for bilen og det er derfor viktig at du tar så godt vare på lakken som du kan.

  • Ta vare på bremsene

Rust på bremsene er et normalt problem, men dette kommer faktisk ofte fra at bremsene er brukt for lite. Ta en skikkelig bremserunde i ny og ne og så skal du se at det hjelper.