kostymefest

Skal du på kostymefest?

I disse dager har det blitt svært populært å arrangere kostymefest, det kan være i anledning bursdag, jobb eller Halloween – men noen liker også å kle seg ut i romjula, også kjent som «julebukk». Det viktigste når man kler seg ut er å ha det gøy, men man bør også passe på at kostymet passer til anledningen. Her er noen tips på veien!

Bursdag

Hvis man skal ha kostymefest på en bursdag er det vanlig å velge et tema, som for eksempel 70-tallet eller Amerika-tema. Men noen velger også å holde enkelt, ved for eksempel å be gjestene ha på seg en parykk, eller gå kledd i kun én farge – som hvitt.

Jobbfest

Når man skal ha kostymefest på jobb er det vanlig at arbeidsgiver holder kostyme, noe som gjør at dette blir en billigere fest en ellers. Det er nemlig slik at mange utkledningskostymer kan koste ganske mye penger, og det er ikke alle som er like glade i å bruke det på kun én fest. Bare husk å levere tilbake kostymet ditt på slutten av kvelden, så får du nok en kjempefin fest!

Halloween

Siste helg i oktober kan du forvente at de fleste i nabolaget ditt ikler seg et kostyme, da er det nemlig Halloween. Dette er en amerikansk tradisjon som har tatt Norge med storm de siste årene, og feiringen virker å bli større for hvert eneste år som går. Akkurat som Valentines Day er det mange «haters» når det kommer til Halloween, men likevel er denne dagen i ferd med å få en naturlig plass også her hjemme. Selv om Halloween i all hovedsak er barnas dag, er det også mange voksne som elsker denne dagen. For hva er ikke å elske?! Alle burde ha en dag i året hvor man får masse godteri fra fremmede, og samtidig få lov til å kle seg ut!

Julebukk

Å gå julebukk er en gammel tradisjon som dessverre er i ferd med å dø ut. Når man går julebukk er det vanligere å lage kostyme selv, enn å kjøpe et fancy sett på butikken. Å gå julebukk er derfor svært kreativt, og noe som er ekstra morsomt for barna. Mange får plukke det de vil fra foreldrenes garderobe, og mammas sminkeskuff, og synes derfor dette er strålende gøy!

Det finnes altså ulike kostymer for ulike anledninger, så velg ditt neste kostyme med omhu!