recovery boots

Recovery boots – restituer beina raskere!

Recovery boots, eller restitusjonsstøvler på godt norsk, er en sokk eller støvel som du pakker rundt leggene for raskere restituering gjennom økt blodsirkulasjon og massasje av muskulaturen.  Med et par recovery boots har du det perfekte verktøy for å motvirke støle bein og kick-starte restitusjonsprosessen etter en hard økt.

Hvordan virker det

Restitusjonsstøvler virker ved at impulser og ulikt trykk sendes gjennom beina – eller eventuelt armene – med visse mellomrom for å oppnå god sirkulasjon. Dette trykket styres ved hjelp av en digital kontrollenhet.

Finn riktig modell for deg og dine bein

Når man skal velge restitusjonsboots vil man raskt se at dette er mer etterspurt enn tidligere, og at det dermed begynner å bli et stadig bedre utvalg på markedet. Det er derfor viktig å tenke gjennom hvilke behov man har, slik at man ender opp med et produkt som faktisk støtter opp om ditt treningsregime og din helse.

Dette er noen av de faktorene som er spesielt viktige å ta hensyn til:

  • Trykk
  • Størrelsesutvalg
  • Antall intensitetsnivå
  • Ulike funksjoner
  • Pris
  • Støynivå

Trykket varierer mellom de ulike merkene og modellene på markedet, men starter vanligvis på 20 mmHg og går opp til mellom 100 og 200 mmHg. MmHg er et mål for trykk, og står for millimeter hydragyrum (kvikksølv).

Størrelsesutvalget er ofte relatert til type modell. En unisex-modell vil for eksempel ha et bredere utvalg av størrelses den det en ren herre- eller damemodell vil ha. Sjekk gjerne størrelsen før du ser på noe annet, da det er temmelig kjedelig å forelske seg i en modell som er for stor eller liten.

Antall intensitetsnivå og ulike funksjoner sier noe om muligheten til å variere trykket etter ulike restitusjonsbehov.

Prisen på et par restitusjonsstøvler varierer selvsagt i tråd med kvalitet og funksjonalitet. De billigste modellene starter på rundt 5000-6000 kroner, mens de dyreste og mest avanserte modellene ligger på flere titalls tusen. Her er det derfor viktig å kjenne sine behov, slik at man ikke risikerer å betale dyrt for funksjoner man ikke trenger, eller motsatt – ende med å måtte kjøpe en modell nummer to fordi den første ikke var tilstrekkelig.

Støynivået varierer også en del mellom de ulike typene restitusjonsstøvler. Men her er det ikke nødvendigvis de dyreste som er best og motsatt. Dersom du er sensitiv til støy, bør du derfor være oppmerksom på dette om du tester produktet i butikk.