Overveielser ved kjøp av nytt kjøleskap

Det er mange ting å tenke på ved kjøp av nytt kjøleskap, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte. For å hjelpe deg på veien vil vi hos Gram introdusere deg for to råd som er gode å ha i bakhodet når du er på leting etter ditt nye kjøleskap.

Er temperaturen på kjøkkenet høy nok?

Det er som regel ikke nødvendig å tenke over temperaturen i huset sitt når man skal kjøpe nytt kjøleskap, da de fleste hjem er velisolerte og utstyrt med radiatorer som sikrer spredning av varme i hele bygget. Skal du derimot kjøpe et nytt kjøleskap til hytta, er det viktigere å sjekke spesifikasjonene på modellen du ønsker å kjøpe – selv om hytta varmes opp når du tilbringer tid i den, skal kjøleskapet stå der året rundt. Det er derfor viktig å være oppmerksom på at et kjøleskap med kun én kompressor typisk ikke vil fungere optimalt i kjølige rom, fordi temperatursensoren vil vurdere at det er kaldt nok i rommet og dermed ikke produsere nok trykkluft til å holde maten i fryseren og kjøleskapet kald nok.

Dette problemet unngår du ved å velge en fryser eller et kjøleskap med to kompressorer som ikke lar seg påvirke av temperaturen hvor kjøleskapet er plassert.

Hvor stort skal kjøleskapet være?

Hvor mye plass i kjøleskapet man har bruk for er selvfølgelig en individuell vurdering. Har du en større familie, bør du skaffe deg et overblikk over mengden mat som dere handler inn ukentlig som skal ligge på kjøl. Heretter kan du vurdere om det er tilstrekkelig med plass i din nåværende modell, eller om ditt neste kjøp bør være større. Et nytt kjøleskap er dessuten en god mulighet til å oppgradere fryseplassen, hvilket gir rom for mer optimal oppbevaring av din mat.