Afrika Safari

Luksussafari i Afrika

Det er mange som ønsker å skjemme seg litt bort når man først reiser så langt som Afrika og dette er naturligvis fullt mulig. Når man sitter hjemme i Norge kan man skreddersy reisen sin og mange reiseoperatører har tilbud som all inclusive og andre former for reiser hvor man betaler litt ekstra men også mottar mange goder. Mange kombinerer ferien slik sin at man har noen dager med sol og varme strender og en annen del av ferien brukes på opplevelser og spenning.

For eksempel Kenya er et populært slikt reisemål hvor man har sol, varme og strand i Mombasa men en kort flyreise unna har mange populære og bra reservater og nasjonalparker. Amboselli nasjonalpark er en ganske liten park men veldig populær da den ligger like ved Kilimanjaro noe som kan gi imponerende bilder å vise frem når man kommer hjem. Det er ganske lite vegetasjon i parken som gjør det enkelt å finne dyrene. Amboselli er mest kjent for elefantflokker og at det er et rikt fugleliv i parken.

Masai Mara er en annen nasjonalpark i Kenya som grenser til selveste Serengeti nasjonalparken som ligger i Tanzania. Masai Mara har fått sitt navn fra Masaiene, de innfødte som lever i området, og elven Mara. I Masai Mara kan man se et av de største og mest utrolige dyrefenomenene i verden. Over en million gnuer og flere hundre tusen zebraer beveger seg inn i nasjonalparken i tidsrommet Juli/August og dette kalles ”The Great Migration” eller den store vandringen på norsk. Dyrene må da krysse Mara elven og det er mye dramatikk ettersom mange ender som krokodillemat for i Mara elven finner man kjempekrokodiller som kan bli opp mot 100 år gamle.

Tanzania er også et populært luksusreisemål hvor du finner ovennevnte Serengeti nasjonalpark sammen med mange andre parker og man kan enkelt reise til for eksempel Zansibar for strandlivet. En annen litt mindre men meget imponerende park i Tanzania er Tarangire nasjonalpark. Den er på 2600 km2 med en spesielt vakker savanne hvor man finner 9 forskjellige vekstsoner i flott panoramalandskap med majestatiske baobabtrær og akasier som kan nesten ta pusten fra deg. Det er elven Tarangire som renner gjennom denne parken og sørger for livsviktig vann til plantelivet og naturligvis også til dyrene. Her finner du dyr som geparder, leoparder, løver, hyener, kudu, impalaer, gaseller og mange fler. Det er faktisk i denne parken de har den største konsentrasjonen av elefanter som kan være i flokker av opp til 100 dyr.

Selv om man kan oppleve stor luksus behøver ikke en luksusferie med safari i Afrika bli veldig dyrt. Afrika er et relativt billig reisemål og man for meget god valuta for pengene man bruker. Kvaliteten på resorter og hoteller er meget bra i forhold til pris og mange mener at afrikansk mat er blant den beste i verden. Safariene holdes i trygge store kjøretøy, noen åpne mens andre ser man gjennom vinduer og erfarne guider sørger for at det hele foregår på riktige avstander til dyrene og at man får muligheten til å se mange forskjellige ville dyr.

Les mer på Tembo Safari.