Investering for nybegynnere

Det er mange som kvier seg for å begynne å investere, men slik trenger det ikke være! Investering skal være spennende, gøy og lærerikt. Derfor er det helt naturlig at man starter på bunden og at man ikke har så mye kunnskap før man begynner. Man skal jo lære underveis.

Vi skal gi deg noen gode tips dersom du har lyst til å begynne å investere. Forhåpentligvis gjør at du ikke blir så redd for å starte og heller tør å satse. Det er ikke så mye som skal til før du kan begynne, og husk at du ikke trenger å starte med så store beløper. La oss ta en titt på våre tips!

Finn deg en plattform du forstår

Det er viktig at du finner en plattform du forstår, enten dette er en investeringsplattform eller banken din. Om du synes plattformen er forvirrende så blir plutselig alt mer forvirrende og det er ikke noe poeng når det egentlig kan være nokså rett frem. Finn deg derfor en plattform som kan tilby deg den formen for investering du selv ønsker, enten dette er fond, aksjer eller kryptovaluta. Ta en titt på hvilke typer kryptovaluta Norge kan tilby og se om det kanskje er det du ønsker å investere i.

Invester forsiktig i starten

Vi anbefaler at du starter med å investere litt forsiktig. Det er nok lurt å begynne med noe annet enn kryptovaluta, og så kan du heller bevege deg dit etter hvert. Det er nemlig smart å få litt oversikt over hvordan markedet fungerer og kjenne litt på hvordan det er å investere før man gjør de litt mer risikable investeringene. Start for eksempel med et firma du kjenner til eller et lavrisikofond. Kjenn på hvordan markedet beveger seg og se om du ønsker å investere mer penger i det samme, eller om du ønsker å investere i noe annet – eller ikke i det hele tatt.

Sett langsiktige mål

Det er ikke noe poeng i å tro at du blir rik over natten. Det er ikke sånn investering fungerer. Hvert fall ikke for nybegynnere. For det er ingen hemmelighet at det finnes mennesker der ute som har hatt suksess med det som kalles for day trading. Likevel så er det viktig å påpeke at dette er svært risikabelt og du må ha god kjennskap til markedet før du en gang kan vurdere denne formen for investering.

Det er derfor mye bedre at du setter deg opp et budsjett for hvor mye du ønsker å investere og deretter lar pengene stå i flere år. På den måten er du ikke like skjør ovenfor endringer i markedet og du vil også statistisk sett ha gjort en tryggere investering. Du lar pengene dine stå stille å vokse for seg selv. Og husk – av og til kommer avkastningen din til å synke fordi verdensøkonomien endrer seg hver eneste dag. La pengene stå og se hva som skjer. Med langsiktige mål er det ikke så farlig om avkastningen går litt opp og ned.