Bør du investere i Bitcoin? 

 

 

Det er nesten helt umulig ikke å ha hørt om valutafenomenet Bitcoin. Kryptovalutaen tok det globale valutamarkedet med storm for litt over ti år siden, og mye tyder på at den er kommet for å bli. Det som er interessant med Bitcoin er at det begynner å bli mer og mer vanlig for selv vanlige forbrukere å investere i Bitcoin. Det som tidligere har vært forbeholdt datainteresserte, hackere og personer som ønsker å bedrive kriminell virksomhet på nettet, er nå blitt allemannseie – og kryptovalutaen er rett og slett begynt å bli mindre kryptisk. Bør du investere i Bitcoin? 

 

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er i all enkelhet en elektronisk valuta, en datafil som du laster ned til en virtuell lommebok. Det som skiller kryptovaluta fra alminnelige valuta er at Bitcoin ikke blir regulert eller stabilisert av en sentralbank eller pengeinstitutt. Det er etterspørselen og hypen som bestemmer hva Bitcoin er verdt, dette gjør bitcoin til en tilsynelatende ustabil valuta som kan minne litt om boligmarkedet. Du kan kjøpe bitcoins eller vinne dem gratis gjennom ulike sider, onlinespill eller mobilspill. Når du har skaffet bitcoins kan du bruke dem i forskjellige nettbutikker eller på tjenester. Det er flere og flere utenlandske, og til og med norske nettbutikker som tilrettelegger for betaling i bitcoins. 

 

Invester i Bitcoin

Hvis du ikke velger å bruke kryptovalutaen kan du velge å investere den. Det gjør du ved å følge godt med i markedet og kjøpe og selge bitcoins på riktig tidspunkt. Akkurat som med aksjer. Det finnes tjenester og software som kan gjøre dette automatisk. Det er alltid lurt å lese anmeldelser av denne typen software før du eventuelt velger å bruke det. Her kan du lese en anmeldelse av en av de mest populære typer automatiske investeringssoftware for Bitcoin. Det er viktig at du ikke investerer mer, enn du potensielt har råd til å miste.